Ära osta kaneeli pähe kassiat!

Mari Kukk, 25. jaanuar 2017

Paljusid küpsetisi ei kujuta kaneelita ettegi. Sel vürtsil on ka mitmeid tervist turgutavaid omadusi. Kas aga teadsite, et enamasti pakutakse poodides kaneeli hoopis kassiat, mis võib suures koguses hoopis kahjulikult mõjuda.

Tõelist, päris õiget kaneeli tuleb tikutulega otsida, sest enamik supermarketites saadaval olevast kraamist pärineb hiina kaneelipuult, mille pulbrit kutsutakse kassiaks. Kõige hinnatum on aga tseiloni kaneelipuust saadav kaneel. Tänapäeval kasvatatakse seda liiki Vietnamis, Egiptuses, Brasiilias ja Indias, ent parimaks peetakse Sri Lanka kaneeli. Vürtsina kasutatakse, kuid meil on vähem levinud veel kinnamon ehk vürtskaneel, mida kasvatatakse Indoneesias ja mille maitse on kõrvetavalt vürtsikas, ja malabari kaneel ehk pruun kaneel, mis pärineb Edela-Indiast ning on vähearomaatne ja kibeda maitsega.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?