SUVEHOIDIS | Tummine alõtša-õunamoos
Ragne Värk, 10. september 2025
Ehk oled sinagi üks neist õnnelikest, kelle aias kasvavad alõtšad? Mis siis muud kui korv käevangu ja pane tulele podisema imehea keedis.
Valmistamise aeg
45 minutit
Kogus
2 portsjonit
- 500 g alõtšasid (kivideta kogus)
- 500 g õunu (puhastatud kogus)
- 3 sl värskelt pressitud apelsinimahla
- 500 g suhkrut
- 1 sl apelsini riivitud koort
Pane alõtšad koos õunatükkidega potti. Lisa apelsinimahl ja lase keema tõusta. Hoia tasasel tulel marjade ja õunte pehmenemiseni. Poole pealt lisa suhkur ja apelsinikoor. Kuumuta, kuni segu meenutab juba moosi. Tõsta kohe kuumalt puhastatud purkidesse ja kaaneta.