MAAILMA KÖÖK. TAI | Magus ja soolane! Hapukas ja tuline!
Tahad ennast ja külalisi üllatada? Võta ette pad Thai. Maailma üks populaarseim roog vallutab aina jõulisemalt tänavatoidulette, ent trügib esikohale ka tipprestoranide menüüdes.
- 400 g kooritud tooreid krevette
- 2 sl kalakastet
- 2 sl sojakastet
- 180 g riisinuudleid
- 0,5 sibulat
- 3 küüslauguküünt
- 2 porgandit
- 100 g mungoaidusid
- 3 muna
- soola, pipart
- 25 g tamarindikastet
- 50 ml kalakastet
- 75 g pruuni suhkrut
- 2 sl sojakastet
- 0,5 laimist pressitud mahla
- 0,25 tl tšillihelbeid
- soolatud maapähkleid, laimisektoreid, ürte
Tõsta krevetid kala- ja sojakastmesse maitseid koguma. Nüüd valmista kaste: sega kõik koostisained omavahel, vajadusel timmi mekki vastavalt oma eelistustele.
Puista riisinuudlid potti ja vala peale äsja keedetud keev vesi. Lase seista u 3−4 minutit. Seejärel tõsta nuudlid kiirelt külma vette ja nõruta. Samal ajal kuumuta teisel pannil pisut õli. Nõruta krevetid marinaadist ja prae mõlemalt poolt küpseks – see võtab väga vähe aega.
Haki sibul ja küüslauguküüned, riivi porgandid jämeda poolega. Kuumuta pannil sorts õli ja kuumuta läbi sibulad. Lisa küüslauk ja riivporgand. Hoia tulel paar minutit. Klopi munad kausis lahti ja vala pannil ühele poolele, maitsesta soola-pipraga ja lase segul hüübida.
Nüüd tükelda pannilabidaga muna ja sega kokku pannil oleva ülejäänud kraamiga. Lisa segades mungoaidud ning tõsta juurde riisinuudlid ja krevetid. Vala peale kaste. Tee lusikaga kiired tiirud nii, et nuudlid saaksid kastmega korralikult kokku. Maitsesta lõplikult ja serveeri kohe.