SUVEHOIDIS | Karusmarjamoos ingveriga
Ragne Värk, 6. august 2025
Vii lauale parimad juustud ja muredad kreekerid. Ava purk ja lase magusal moosil end tõelise staarina tunda.
Valmistamise aeg
40 minutit
Kogus
2 portsjonit
- 500 g karusmarju
- väikest sortsu vett
- 250 g pruuni suhkrut
- 1 sl riivitud ingverit
Võta käärid ning eemalda karusmarjadelt varreosa ja õiejäänukid. Pane puhastatud tikrid potti, lisa vesi ja lase keema tõusta. Hauta madalal tulel, kuni marjad lõhki küpsevad ja segunevad. Kuumuta u 10 minutit. Lisa segades suhkur ja ingver. Hauta veel 10–15 minutit, sega aeg-ajalt. Maitsesta lõplikult ja tõsta kuum hoidis puhastatud purgikestesse. Kaaneta kohe.
Kaua säilib: Kui hoiad jahedas, säilib ilusti üle talve! Avatud hoidis tarbi ära viie päeva jooksul.