MAAILMA KÖÖK | KANADA: lihtne ja rammus
Ragne Värk, 6. august 2025
Kui räägitakse klassikalisest Kanada tänavatoidust, ei saa kuidagi mööda poutine’ist. Ahvatlev lohutustoit koosneb krõbedatest friikartulitest, juustust ja kuumast pruunist kastmest.
Valmistamise aeg
20 minutit
Kogus
2 portsjonit
- 400 g friikartuleid
- soola, pipart
Peale:
- u 75 g juustu (mozzarella’t, Gruyere’i juustu või kohupiimajuustu)
- 1 tl hakitud ürte
Kaste:
- 2 sl võid
- 2 sl nisujahu
- 2 dl (veise)puljongit
- 1 sl sojakastet
- soola, pipart
Prae friikartulid valmis pannil, ahjus või kuumaõhufritüüris, maitsesta soola-pipraga.
Kastmeks sulata pannil või, lisa nisujahu. Sega pidevalt, et tükki ei tõmbuks. Kuumuta minutijagu ja kalla juurde puljong. Vala juurde sojakaste ja kuumuta paksenemiseni, timmi maitsed lõplikult paika.
Laota friikartulid vaagnale, raputa üle riivjuustu või käte vahel peenemaks pudistatud juustuga. Kõige peale vala kuum kaste. Lisa täienduseks ürte ja serveeri kohe.
Meeldib ka lastele!