SUVEHOIDIS. Suvikõrvitsa-maasikamoos
Uskumatult imelise mekiga keedises tekitab suvikõrvits tunde, nagu oleks purki pandud õuna-maasikamoos. Lihtne köögivili suudab justkui nipsust kõiki meelt muutma panna.
- 425 g suvikõrvitsat
- 300 g maasikaid
- poolest sidrunist pressitud mahla
- 50 ml vett
- 150 g moosisuhkrut
Poolita kooritud suvikõrvitsad. Eemalda viljaliha ja tee väiksemad kuubikud. Pane koos viilutatud maasikatega potti, lisa sidrunimahl ja vesi. Lase keema tõusta, siis hauta keskmisel kuumusel umbes 10 minutit. Lisa suhkur ja hoia tulel, kuni segu on pehme, aga siiski veel tükiline. Vajadusel lisa suhkrut. Tõsta kuumalt kohe puhastatud purki ja kaaneta.
Kaua säilib: Suurepärane talvehoidis säilib külmkapis ilusti mitu kuud.
Kasutamine: Lisa kookidesse, kasuta moosisilmaks hommikupudrul ja pannkookidel.
Soovitus: Väldi ülekasvanud suvikõrvitsate kasutamist. Eelista pisemaid, sest need on mahlased ja krõmpsud.