SUVEHOIDIS. Klassikaline maasikakompott
Punapõsksetest eestimaistest maasikatest valmib imehea kompott. Kui sellega talvisel ajal maiustad, meenuvad kohe möödunud suve ilusaimad hetked.
- 500 g maasikaid
- 175 g suhkrut
- 2 sl laimist pressitud mahla
- 50 ml vett
Pane maasikad potti koos suhkru, laimimahla ja veega. Lase keema tõusta ja hoia madalal kuumusel mõned minutid. Sega kergelt. Maasikad peavad jääma terveks ning ei tohi lödiks muutuda. Tõsta kuumalt purki ja kaaneta kohe.
Kaua säilib: Kui paned kompoti kuumalt purkidesse ja kaanetad kohe, säilib külmkapis 3–5 kuud. Avatud hoidis tarbi ära nelja päeva jooksul.
Kasutamine: Kasuta magustoitudes – panna cotta’l, pannkookidel, jäätisel või kihiliste dessertide täienduseks. Sobib hästi ka hommikupudrule ja jogurtikausile. Ideaalne veel kihiliste biskviitkookide vahel või rullbiskviidi ühe lisandina.
Soovitus: Kasuta ainult täiesti küpseid maasikaid – nii jääb lõpptulemus parim.