MAAILMA KÖÖK. ITAALIA. Suvine leivasalat
Ragne Värk, 16. juuli 2025
Kui armastad lihtsaid, värskeid ja rustikaalseid roogasid, mis ei nõua pikalt köögis askeldamist, proovi kindlasti panzanella’t. Saapamaalt pärit toit tõestab ilmselgelt, kuidas väheste koostisosade abil luua tõeline meistriteos.
Valmistamise aeg
15 minutit
Kogus
2 portsjonit
- 3–4 paksemat saiaviilu
- pehmet võid
- 12 kirsstomatit
- 0,5 punast sibulat
- 2 väikest salatikurki
- suurt peotäit basiilikulehti
Kaste:
- 4 sl oliiviõli
- 2 tl palsamiäädikat
- soola, pipart, suhkrut
Määri saiaviilude lõikepooltele võid ja prae need pannil mõlemalt poolt kuldseks. Tõsta lõikelauale ja tee kuubikuteks. Poolita kirsstomatid, viiluta sibul, tükelda koorimata kurgid. Sega salatikomponendid omavahel ja jaota kahele taldrikule. Valmista kaste, maitsesta ja nirista salatile. Vii lauale.
Ilma lihata!