MAAILMA KÖÖK. Beverly Hills. La Scala on staar

Ragne Värk, 14. mai 2025

Kui sa pole varem sedasorti salatit proovinud, pead seda nüüd kohe kindlasti tegema. Kuna maitsetest pakatav kausitäis valmib olematu vaevaga, valmista seda või paar korda nädalas.

Valmistamise aeg
20 min
Kogus
4 portsjonit
  1. paari peotäit jääsalatilehti
  2. paari peotäit Rooma salati lehti
  3. 225 g salaamit
  4. 250 g mozzarella’t
  5. 1 purki (400 g) konserveeritud kikerherneid
  6. 50 g riivitud parmesani
Kaste:
  1. 75 ml oliiviõli
  2. 1 tl valgeveiniäädikat
  3. 1 sl magusat sinepit
  4. 1 tl pruuni suhkrut (või mett)
  5. 0,5 tl tšillihelbeid
  6. soola, pipart
  1. Tükelda salatilehed väiksemaks. Tee salaamist peened ribad ja rebi mozzarella tükkideks. Loputa kikerherneid voolava vee all ja patsuta majapidamispaberiga kuivemaks. Sega kõik kausis kokku.

  2. Valmista kaste ja maitsesta täiendavalt, kui tunned selleks vajadust. Seal peab olema veidi magusust, hapukust ja vürtsikust. Nirista salatile ja sega kergelt läbi. Serveerides riivi veel peale pisut parmesani.

  3. Toitev ja värskendav!

Mis see on?

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?