1, 2, 3 JA VALMIS! Kuldkollane kõrvitsasai
Ragne Värk, 23. aprill 2025
Avad ahjuukse ning korraga on terve köök täis päikest, imelisi lõhnu ja rõõmsat ootusärevust.
Valmistamise aeg
1 tund 30 minutit
Kogus
1 portsjon
- 200 g puhastatud kõrvitsat
- 3 sl õli kõrvitsa röstimiseks
- 540 g nisujahu
- 2 tl soola
- 2 tl suhkrut
- 2 kuhjaga tl kuivpärmi
- 3,5 dl käesooja vett
- 2 sl õli
Võid kõrvitsa asendada porgandiga.
Valmista kõrvitsapüree, võid selle valmistada juba eelmisel päeval. Pane kergelt õliga üle piserdatud kõrvitsakuubikuid 220 kraadi juures ahju ja rösti u 20 min ehk pehmenemiseni. Püreesta siis 2 dl sooja veega.
Sega kuivained. Lisa püree, ülejäänud vesi ja õli. Sõtku tainas ühtlaseks. Kergita tainast 50kraadises ahjus 30 minutit (või seni, kuni see on silmanähtavalt kerkinud). Sõtku läbi ja tõsta võiga määritud keeksivormi. Tee sõrmedega tainasse mõned augud. Küpseta 200 kraadi juures 30 minutit. Paku või ja soolahelvestega.