MAAILMA KÖÖK. KOREA | Küpsised kaneeli- ja meetäidisega

Ragne Värk, 19. märts 2025

Kui need krõbedad pähkli ja meega täidetud maiused oskaksid rääkida, oleks nende sõnum üks – meist paremaid sa ei leia!

Valmistamise aeg
35 min + külmkapis 1 tund
Kogus
9 portsjonit
Tainas:
  1. 100 g toasooja võid
  2. 70 g pruuni suhkrut
  3. 50 g valget suhkrut
  4. 175 g nisujahu
  5. 1 tl küpsetuspulbrit
  6. näpuotsatäit soola
  7. 50 g Kreeka jogurtit
Täidis:
  1. 50 g pruuni suhkrut
  2. 2 tl kaneeli
  3. 35 g hakitud Kreeka pähkleid
  4. 1,5 sl mett
  1. Aja või suhkrutega vahule. Sega kuivained omavahel ja lisa võisegule. Pane juurde Kreeka jogurt ja tee ühtlane pehme tainas. Lase külmkapis taheneda üks tund.

  2. Täidiseks sega suhkur ja kaneel. Lisa segades hakitud pähklid ja mesi. Keeruta lusika abil ühtlaseks.

  3. Tee külmkapis seisnud tainast 50grammised pallid ja rulli kergelt lamedamaks. Tõsta tainalapi keskele teelusikatäis täidist. Nüüd veereta tainapall käte vahel ühtlaseks ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Suru veidi lamedamaks. Toimi samamoodi ülejäänud tainaga. Küpseta 175 kraadi juures 20 minutit. Lase jahtuda ja serveeri.

  4. Paki kaasa matkale või piknikule!

Mis see on?

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?