Kaneeli-kardemonirullid laimikreemiga
Ragne Värk, 5. veebruar 2025
Kui ahjuuks avaneb ja imehead aroomid üle kodu levivad, on kogu pere imeväel korraga ühe laua taga.
Valmistamise aeg
30 minutit
Kogus
8 portsjonit
- 500 g pärmi-lehttainast
- 75 g toasooja võid
- 75 g toasooja toorjuustu
- 75 g pruuni suhkrut
- 2 tl kaneeli
- 1 tl kardemoni
- 1 laimi riivitud koort
Glasuur
- 50 g valget šokolaadi
- 75 g toasooja toorjuustu
- 0,5 laimist pressitud mahla
- tuhksuhkrut
- kaunistuseks marju ja õhukesi laimiviile
Laota tainas tööpinnale, võimalusel kasuta ühes tükis valmisrullitud tainast. Määri sellele võid, seejärel toorjuustu. Sega suhkur, kaneel ja kardemon omavahel ning puista peale. Raputa lisaks laimikoort. Rulli lühemast servast ja lõika rull 8–9 tükiks. Tõsta viilud võiga määritud ahjuvormi, lõikepool all. Jäta vahele veidi ruumi, sest need kerkivad küpsemisel. Hoia 185 kraadi juures 20–25 minutit.
Glasuuriks sulata šokolaaditükid vesivannil. Sega toorjuust kausis lahti, lisa laimimahl, sulašokolaad ja maitse järgi tuhksuhkrut. Määri kreem küpsenud saiadele ja kaunista.
Koogi asemel