MAAILMA KÖÖK. VIETNAM | Nuudlisupp kanaga
Ragne Värk, 5. veebruar 2025
Vahel piisab nii vähesest, et keha saaks ühe korraliku pika pai. Liiati tõuseb tuju taevani ja energiat jagub terveks päevaks.
Valmistamise aeg
35 minutit
Kogus
3 portsjonit
- 1 l kanapuljongit
- 1 tähtaniisi
- 1 kaneelipulka
- 1 tl jahvatatud koriandrit
- 2 sl kalakastet
- paari näpuotsatäit suhkrut
- 2 nelgitera
- hakitud ingverijuppi
- 0,5–1 tl hakitud tšillipipart
- musta pipart
Lisaks:
- 175 g riisinuudleid
- 500 g kanakintsuliha
- paari peotäit idusid
- peotäit koriandrit
- soola, pipart
Kalla puljong potti, lisa maitseained. Lase keema tõusta. Hoia madalal tulel kümmekond minutit. Timmi maitsed paika.
Leota riisinuudleid 30 minutit külmas vees. Seejärel tõsta kolmeks minutiks äsja keedetud kuuma vette. Siis pane nuudlid kiirelt külma vette, nõruta. Prae pannil tükeldatud kana valmis, maitsesta soola-pipraga.
Jaota riisinuudlid kaussidesse, lisa kana, idud ja koriander. Vala peale puljong. Serveeri!
Maitserohke!