1, 2, 3 JA VALMIS! Argipäeva lõhepasta
Ragne Värk, 29. jaanuar 2025
See pastaretsept õnnestub kõigil. Isegi neil, kes pole koduköögis just suurimad profid.
Valmistamise aeg
20 minutit
Kogus
4 portsjonit
- 300 g tagliatelle’sid (või muud lemmikpastat)
- soola, pipart
- 1 tl võid
- 300 g lõhefileed
- 200 ml vahukoort
- 50 g sulatatud juustu
- 75 g sinihallitusjuustu
- suurt peotäit spinatilehti
Serveerimiseks:
- hakitud Kreeka pähkleid, riivitud parmesani, kirsstomateid, oliiviõli, sidrunisektoreid
Keeda pasta soolaga maitsestatud vees valmis. Nõruta, jäta alles pool tassi keeduvett.
Sulata pannil või. Tee lõhe kuubikuteks ja küpseta pannil kergelt läbi, maitsesta soola-pipraga. Vala juurde vahukoor, lisa sulatatud juust ja murendatud sinihallitusjuust. Kuumuta juustude sulamiseni. Puista sekka spinatilehed ja lase neil kastmesse seguneda. Viimaks sega juurde keedetud pasta. Maitsesta lõplikult. Kui rooga vaja mahlasemaks muuta, kasuta pastakeeduvett.
Serveeri hakitud pähklite, parmesani, kirsstomatite, oliiviõli ja sidrunisektoritega. Lõpuks raputa kergelt peale musta pipart.
Viimistle serveerides veidikese trühvliõliga!