MAAILMA KÖÖK. TAI | Kreemjas kanakarri
Külmal ja pimedal ajal on potitäis soojendavat ja toitvat karrirooga ainuõige valik. Liiati ei nõua valmistamine erilisi oskusi.
- 1 sibulat
- 4 küüslauguküünt
- 2 sl kooritud ja hakitud ingverijuurt
- 1 kollast paprikat
- 1 punast paprikat
- 1 kg kanakintsuliha
- 2 sl Panang karrit
- 1 sl maapähklivõid
- 1 sl maisitärklist
- 2–4 sl kalakastet
- 2 purki (2 × 400 ml) kookospiima
- 1–2 sl laimimahla
- serveerimiseks peterselli
- soola, pipart
Tükelda sibul ja küüslauguküüned. Aja suuremas potis pisut õli kuumaks, lisa sibul. Kuumuta läbi. Lisa segades küüslauk ja ingver, tee lusikaga veel mõned tiirud. Tõsta potti tükeldatud paprikad.
Kuumuta teisel pannil õli. Prae kergelt läbi tükeldatud kana, maitsesta soola-pipraga. Tee seda mitmes jaos, sest liha on palju. Tõsta kana paprikale seltsiks. Nüüd sega juurde Panang karri ja maapähklivõi. Keeruta lusikat korralikult. Lisa segades tärklis. Vala potti kalakaste, seejärel kookospiim. Maitsesta laimimahlaga. Lase keema tõusta ja hoia keskmisel tulel 15–20 minutit. Maitsesta lõplikult, vajadusel lisa soola-pipart, kalakastet või laimimahla.
Põnev ja lihtne!