MAAILMA KÖÖK. TAI | Kreemjas kanakarri

Ragne Värk, 22. jaanuar 2025

Külmal ja pimedal ajal on potitäis soojendavat ja toitvat karrirooga ainuõige valik. Liiati ei nõua valmistamine erilisi oskusi.

Valmistamise aeg
40–50 minutit
Kogus
4 portsjonit
  1. 1 sibulat
  2. 4 küüslauguküünt
  3. 2 sl kooritud ja hakitud ingverijuurt
  4. 1 kollast paprikat
  5. 1 punast paprikat
  6. 1 kg kanakintsuliha
  7. 2 sl Panang karrit
  8. 1 sl maapähklivõid
  9. 1 sl maisitärklist
  10. 2–4 sl kalakastet
  11. 2 purki (2 × 400 ml) kookospiima
  12. 1–2 sl laimimahla
  13. serveerimiseks peterselli
  14. soola, pipart
  1. Tükelda sibul ja küüslauguküüned. Aja suuremas potis pisut õli kuumaks, lisa sibul. Kuumuta läbi. Lisa segades küüslauk ja ingver, tee lusikaga veel mõned tiirud. Tõsta potti tükeldatud paprikad.

  2. Kuumuta teisel pannil õli. Prae kergelt läbi tükeldatud kana, maitsesta soola-pipraga. Tee seda mitmes jaos, sest liha on palju. Tõsta kana paprikale seltsiks. Nüüd sega juurde Panang karri ja maapähklivõi. Keeruta lusikat korralikult. Lisa segades tärklis. Vala potti kalakaste, seejärel kookospiim. Maitsesta laimimahlaga. Lase keema tõusta ja hoia keskmisel tulel 15–20 minutit. Maitsesta lõplikult, vajadusel lisa soola-pipart, kalakastet või laimimahla.

  3. Põnev ja lihtne!

Mis see on?

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?