MAAILMA KÖÖK. PRANTSUSMAA | Kreemine porru-kartulisupp
Põnevat suppi serveeritakse enamasti jahutatult, kuid see tõstab tuju taevasse ka kohe süües.
- 1 sibulat
- 2 sl võid
- 2 sl oliiviõli
- 2 porrut
- 500 g kartulit
- 1 liiter kanapuljongit
- 0,5 tl muskaatpähklit
- 1 dl rõõska koort (35%)
- soola, pipart
Haki sibul väikesteks tükkideks. Kuumuta paksupõhjalises potis või ja oliiviõli ning prae sibul klaasjaks. Viiluta porrude valge ja heleroheline osa. Tükelda kooritud kartulid. Lisa porruviilud potti sibulale seltsiks ja kuumuta kiirelt läbi. Lisa kartulid. Vala juurde puljong, aja keema ja hoia siis keskmisel kuumusel umbes 20 minutit. Püreesta kannmikseris ja tõsta tagasi potti. Lisa maitseks muskaatpähklit, vala juurde rõõsk koor. Maitsesta soola-pipraga ja kuumuta kiirelt läbi.
Kui soovid süüa algupäraselt, jahuta suppi esmalt täielikult toatemperatuuril, seejärel külmkapis ja serveeri siis. Sooja suppi eelistades tõsta lauale kohe peale valmimist.