1, 2, 3 JA VALMIS! | Kausisalat avokaadokastmega

Ragne Värk, 2. jaanuar 2025

Vähese vaevaga valmiv salat paitab keha ja rõõmustab maitsemeeli. Sobib hästi, kui vajad kiiret lõuna- või õhtusööki.

Valmistamise aeg
10 minutit
Kogus
2 portsjonit
  1. 2 peotäit salatilehti
  2. 75 g kurki
  3. 8 kirsstomatit
  4. 2 sl hummust
  5. 125 g praejuustu
  6. soola, pipart
Avokaadokaste:
  1. 1 küpset avokaadot
  2. 100 g Kreeka jogurtit
  3. 1 sl oliiviõli
  4. 1 tl sidruni riivitud koort
  5. soola, pipart
Praetud kikerherned:
  1. 2 peotäit kikerherneid
  2. 1 tl võid
  3. 0,5 tl paprikapulbrit
  4. soola, pipart
  1. Pane kõik kastmeained kannmikserisse ja püreesta ühtlaseks, maitsesta soola-pipraga. Tee kikerherned majapidamispaberi abil kuivemaks. Sulata pannil või, lisa kikerherned. Prae mõned minutid, seejärel sega juurde paprikapulber. Maitsesta soola-pipraga. Aseta kõrvale.

  2. Laota kahele taldrikule salatilehed, lisa kurgist tõmmatud pikad ribad (või kurgitükid), poolitatud kirsstomatid ja kikerherned. Tõsta salatile hummus ja sobiv kogus avokaadokastet. Prae juustuviilud kuival pannil mõlemalt poolt kuldseks ja laota kõige peale. Raputa juurde soola-pipart ja serveeri värske ciabatta-viiluga.

  3. PS! Kastet tuleb omajagu, kasuta järgmist osa järgmisel korral.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?