MAAILMA KÖÖK. EESTI | Kodune pasteet
Isetehtud pasteet on jõuluaja pärl – maitsev ja koosneb täpselt sellest, mida potti lisad.
- 500 g kanamaksa
- piima (maksa leotamiseks)
- 1 sibulat
- 1 küüslauguküünt
- 125 g suitsupeekonit
- 1 väiksemat porgandit
- kimbukest värsket tüümiani
- soola, pipart
- näpuotsatäit kaneeli
- 2–3 sl konjakit või brändit
- 2 dl rõõska koort (35%)
- 100 g võid
Leota kelmetest puhastatud maksa u 30 minutit piimas. Samal ajal haki sibul ja küüslauguküüs peeneks, viiluta suitsupeekon ning tee porgandist õhukesed viilud. Pane kõik koos tüümianiga küpsema. Raputa peale veidi soola, siis ei lähe sibul kõrbema. Kui sibul on klaasjas, tõsta segu pannilt.
Nõruta maks, patsuta majapidamispaberiga kuivaks ja aseta pannile. Maitsesta soola-pipraga ja küpseta kiirelt mõlemalt poolt valmis. Lisa konjak, lase aurudel haihtuda ja sega hulka praetud sibulasegu. Kalla juurde rõõsk koor ja hauta umbes 5 minutit või seni, kuni porgand on ilusti pehme. Maitsesta soola, pipra ja näpuotsatäie kaneeliga. Pane kõik kaussi, lisa või ja püreesta saumikseriga (või köögikombainis).
Tõsta külmkappi maitsestuma.
Kodune ja ehe!