MAAILMA KÖÖK. EESTI | Kodune pasteet

Ragne Värk, 18. detsember 2024

Isetehtud pasteet on jõuluaja pärl – maitsev ja koosneb täpselt sellest, mida potti lisad.

Valmistamise aeg
40 min + leotamisaeg
Kogus
10 portsjonit
  1. 500 g kanamaksa
  2. piima (maksa leotamiseks)
  3. 1 sibulat
  4. 1 küüslauguküünt
  5. 125 g suitsupeekonit
  6. 1 väiksemat porgandit
  7. kimbukest värsket tüümiani
  8. soola, pipart
  9. näpuotsatäit kaneeli
  10. 2–3 sl konjakit või brändit
  11. 2 dl rõõska koort (35%)
  12. 100 g võid
  1. Leota kelmetest puhastatud maksa u 30 minutit piimas. Samal ajal haki sibul ja küüslauguküüs peeneks, viiluta suitsupeekon ning tee porgandist õhukesed viilud. Pane kõik koos tüümianiga küpsema. Raputa peale veidi soola, siis ei lähe sibul kõrbema. Kui sibul on klaasjas, tõsta segu pannilt.

  2. Nõruta maks, patsuta majapidamispaberiga kuivaks ja aseta pannile. Maitsesta soola-pipraga ja küpseta kiirelt mõlemalt poolt valmis. Lisa konjak, lase aurudel haihtuda ja sega hulka praetud sibulasegu. Kalla juurde rõõsk koor ja hauta umbes 5 minutit või seni, kuni porgand on ilusti pehme. Maitsesta soola, pipra ja näpuotsatäie kaneeliga. Pane kõik kaussi, lisa või ja püreesta saumikseriga (või köögikombainis).

  3. Tõsta külmkappi maitsestuma.

  4. Kodune ja ehe!

Mis see on?

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?