MAAILMA KÖÖK. JAAPAN | Mitmekihiline omlett

Margus Kalam, 30. oktoober 2024

Oled sa kunagi proovinud omletti, mis näeb välja nagu rullbiskviit, aga maitseb nagu üks tipprestorani vääriline munaroog? Kui ei, siis on viimane aeg selle valmistamine ise ette võtta ning tuua vaheldust harjumuspärasele hommikusöögile!

Valmistamise aeg
25 minutit
Kogus
2 portsjonit
  1. 4 muna
  2. toiduõli
  3. 1 sl külma vett
  4. 2 tl dashi-pulbrit
  5. 1 tl sojakastet või selle asemel 3 tl dashi-puljongit
  6. serveerimiseks maitserohelist
  1. Klopi munad lahti. Lahusta dashi-pulber külmas vees (või kasuta selle asemel dashi-puljongit) ja sojakastmes ning sega munaga kokku.

  2. Pane pann tulele, lisa pannile tilk toiduõli ja hõõru paberiga ühtlaselt laiali.

  3. Vala ¼ omletisegust pannile ja kalluta selliselt, et vedelik kataks ühtlaselt kogu panni. Küpseta nii kaua, kuni muna pole enam pealt vedel, siis hakka omletti ettevaatlikult ühest otsast laia pannilabida abil rullima. Kui rull on teises panniservas koos, nihuta see algusesse tagasi.

  4. Puhasta panniservad kinni kuivanud munatükkidest, vajadusel puhasta ka vaba pannipind ja õlita seda taas paberiga. Vala sinna teine osa omletisegu ja lase sel veidi küpseda. Rulli muna taas ühest panniotsas teise, kuni uus kiht on eelmise kihi ümber.

  5. Tee sedasi neli korda, kuni omletisegu on otsas. Vajuta veel pannilabidaga suure rulli peale, et see jääks tihkem ja küpseks veidi edasi. Keera rullil teine pool ja vajuta veel kord pannilabidaga.

  6. Tõsta omlett lõikelauale ja viiluta paarisentimeetristeks viiludeks nagu rullbiskviit või suši ning serveeri koos maitserohelisega.

(Margus Kalam)
Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?