MAAILMA KÖÖK. KREEKA | Hullult hea hernemääre
Ragne Värk, 23. oktoober 2024
Oled sa kunagi nii rikkalikku leiva- või saiakatet proovinud? Kui ei, tee seda kindlasti – mõnus määre valmib vaid mõne põhikomponendi koostöös.
Valmistamise aeg
40 minutit
Kogus
6 portsjonit
- 250 g kollaseid kuivatatud hernepoolikuid
- 6 dl vett
- 0,5 sibulat
- 2 küüslauguküünt
- 1 sibulavars
- 1 dl oliiviõli
- 1 tl soola
- serveerimiseks meelepäraseid lisandeid
Pane herned sõelale ja loputa korralikult voolava vee all. Kalla potti 6 dl vett, lisa herned. Lase keema tõusta ja hoia keskmisel tulel. Eemalda hoolikalt pinnale kerkiv vaht. Pane juurde tükeldatud roheline sibul ja tavaline sibul ning küüslauguküüned. Keeda, kuni herned on pehmed. Tõsta segu kannmikserisse, lisa oliiviõli ja sool ning püreesta ühtlaseks. Lisa vajadusel vett, et saaksid siidiselt pehme ja pigem vedelama segu. Maitsesta. Laota määre alusele, kaunista meelepäraste lisanditega ja serveeri koos lameleiva või saiaga.