MAAILMA KÖÖK. HOLLAND | Purukattega õunakook
Ragne Värk, 21. august 2024
Mahlased õunakoogid on parimad ning sellest küpsetisest leiad muretainast põhja ja puruse katte vahelt kuhjaga täidist. Ära pelga küpsetamist ette võtta – valmistamine pole üldse keeruline.
Valmistamise aeg
1 tund ja 10 minutit
Kogus
3 portsjonit
Põhi:
- 150 g nisujahu
- 1 sl suhkrut
- 0,25 tl soola
- 75 g külma võid
- 3 sl vett
Puru:
- 100 g fariinsuhkrut
- 100 g nisujahu
- 0,25 tl muskaatpähklit
- näpuotsatäit soola
- 75 g külma võid
Täidis:
- 425 g puhastatud õunaviile
- 25 g võid
- 1 sl sidrunist pressitud mahla
- 75 g suhkrut
- 25 g nisujahu
- 1 tl kaneeli
Parim eestimaiste õuntega!
Põhjaks sega kuivained. Näpi hulka või, lisa vesi. Sõtku ühtlaseks tainaks. Suru tainas küpsetuspaberiga kaetud koogivormi (Ø 22 cm) põhjale ja tõsta külmkappi ootele teiste toimingute tegemise ajaks.
Koogipuruks sega kuivained, lisa või ja näpi purutaoliseks massiks.
Koori ja viiluta õunad. Sega sulavõi koos sidrunimahlaga õuntesse. Pane kokku ülejäänud kuivained ja sega õuntega kokku. Laota täidis tainale. Raputa peale koogipuru ja küpseta 200 kraadi juures 35–45 minutit.