SUVEHOIDIS | Suvikõrvitsasalat

Ragne Värk, 31. juuli 2024

Relish võib igas köögis valmida oma maitse-eelistuste põhjal, kuid sinna peab alati kuuluma kolm koostisosa: riivitud köögiviljad, äädikas ja suhkur.

Valmistamise aeg
40 minutit + 2 h seismisaeg
Kogus
2 portsjonit
  1. 1 kg suvikõrvitsaid
  2. 300 g sibulat
  3. 400 g punast paprikat
  4. 2 sl soola
Marinaad:
  1. 2,5 dl suhkrut
  2. 2 dl valgeveiniäädikat
  3. 0,5 dl vett
  4. 1 tl musta terapipart
  5. 1 tl sinepiseemneid
  6. 1 tl kurkumit
  1. Koori suvikõrvits, puhasta ülejäänud köögiviljad. Riivi need jämeda riivipoolega ja tõsta kaussi. Lisa segades sool ja lase toatemperatuuril paar tundi seista, et eralduks üleliigne vedelik. Loputa voolava vee all sool maha ja pigista mass käte vahel kuivemaks.

  2. Valmista marinaad. ja kuumuta keemiseni. Sega, kuni suhkur sulab. Lisa köögiviljamass ja lase minuti jagu podiseda. Tõsta kohe purkidesse ja kaaneta.

Kaua säilib: Korralikult kaanetatuna külmkapis mitu kuud. Juba avatult kasuta ära nelja-viie päeva jooksul

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?