MAAILMA KÖÖK. ITAALIA | Vahune unelm

Ragne Värk, 31. juuli 2024

Jäätist meenutav magus ja rammus semifreddo viib igal sööjal keele alla. Juba esimene lusikatäis tekitab soovi, et kaunis eestimaine suvi ei lõpekski.

Valmistamise aeg
35 minutit + üle öö külmumisaeg
Kogus
8 portsjonit
  1. 4 munakollast
  2. 2 muna
  3. 65 g suhkrut
  4. 2–3 tl pistaatsiapastat
  5. 400 ml vahukoort
  6. 75 g soolatud pistaatsiapähkleid
  7. 125 g vaarikaid
  1. Pane munakollased, munad ja suhkur kaussi ning tõsta veevannile. Mikserda kuumutamise ajal, kuni segu muutub kohevaks ja kreemjaks. Hoia mikser pidevalt töös, nii väldid tükki tõmbumist. Kui saavutasid paksema tekstuuri, tõsta kauss veevannilt ja lase sel jahtuda toatemperatuurini. Lisa segades pistaatsiapasta. Vahusta vahukoor tugevaks vahuks ja sega ettevaatlikult jahtunud munasegusse.

  2. Rösti hakitud pähkleid pannil ja sega koos vaarikatega ülejäänud massi. Vooderda meelepärane vorm toidukilega ja vala segu sinna. Tõsta sügavkülma vähemalt kümneks tunniks. Serveerides lõika sobiva paksusega viilud.

  3. Jäätise asemel.

Mis see on?

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?