MAAILMA KÖÖK. SINGAPUR | Tapiokipuding mangoga
Ragne Värk, 24. juuli 2024
Võrratus suvemaiuses tõusevad säravalt esile kookos ja mango. Põnevat ja uudset tekstuuri lisavad tapiokipärlid.
Valmistamise aeg
15 minutit + 4 tundi tardumisaeg
Kogus
5 portsjonit
- 3 dl vett
- 1 dl tapiokipärleid
- 250 ml kreemjat kookosjooki
- u 50 g kondenspiima
- näpuotsatäis soola
- 100–200 g küpseid mangotükke või mangopüreed
Lase vesi keema, lisa tapiokipärlid. Keeda keskmisel tulel umbes 15 minutit või seni, kuni need muutuvad läbipaistvaks. Keetmise ajal sega vahepeal lusikaga, et pärlikesed põhja kinni ei jääks. Tõsta pott pliidilt, lisa kookosjook ja lase kaane all veel seista umbes 15 minutit.
Sega korralikult, lisa kondenspiim ja sool. Kui segu liialt paks tundub, vala juurde veidi kookosjooki. Arvesta, et külmkapis taheneb see veelgi. Jaga magustoit klaasidesse ja tõsta külmkappi vähemalt neljaks tunniks. Vahetult enne serveerimist lisa mangotükid või -püree.
Suvine!