SUVEHOIDIS | Mustasõstra-tikrimoos

Ragne Värk, 24. juuli 2024

Meenuta jahedamal ajal suvesooja ja päikeselisi hommikuid! Must sõstar on eriline mari ning põnev ja iseloomuga maitse tõuseb esile ka hoidistes. Lisaks saab organism ohtralt C-vitamiini ja antioksüdante, tugevneb immuunsüsteem ja paraneb organismi vastupanuvõime.

Valmistamise aeg
30 minutit
Kogus
3 portsjonit
  1. 500 g musti sõstraid
  2. 250 g tikreid
  3. 0,25 dl vett
  4. 300–400 g suhkrut
  5. 1 tl vanillisuhkrut
  6. peotäis rosinaid
  1. Pane puhastatud marjad koos veega potti. Lase keema tõusta ja kuumuta keskmisel tulel umbes 10 minutit. Lisa suhkrud-rosinad ja kuumuta marjade pehmenemiseni. Tõsta kuum moos puhastatud purkidesse ja sulge kaanega.

Kaua säilib: Hoia kindlasti külmkapis, nii säilib see ilusti umbes kuus kuud. Juba avatud moos kasuta ära nelja-viie päeva jooksul.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?