MAAILMA KÖÖK. AUSTRAALIA | Pavlova suvemarjadega

Ragne Värk, 3. juuli 2024

Ilmakuulsa vene baleriini Anna Pavlova järgi nime saanud õhuline, õrn ja vahukoorene kook on ehtne unelm. Krõbemagusa põhja muudavad täiuslikuks värsked marjad – on ju nende külluseaeg käes just nüüd.

Valmistamise aeg
25 minutit + küpsemis- ja jahtumisaeg (umbes 2,5 tundi)
Kogus
6 portsjonit
  1. 4 munavalget
  2. näpuotsatäis soola
  3. 220 g suhkrut
  4. 1 tl maisitärklist
  5. 1 tl valge veini äädikat
Täidis:
  1. 2 dl vahukoort (35%)
  2. 100 g maitsestamata kohupiimapastat
Peale:
  1. kirsse, mustikaid, vaarikaid, mureleid, maasikaid
  2. 25 g sulatatud tumedat šokolaadi
  1. Kuumuta ahi pöördõhurežiimil 160 kraadini. Vahusta munavalged soolaga tugevaks vahuks. Vahustamist jätkates lisa jaohaaval suhkur. Tulemuseks peab olema tugevate tippudega läikiv vaht. Lõpeta vahustamine, lisa tärklis ja äädikas ning surista kiirelt mikseriga läbi.

  2. Valminud segu peab olema sellise tekstuuriga, et anumat ümber keerates välja ei valguks. Laota munavalgetainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja tee sellest lusika abil umbes 22 cm läbimõõduga ring. Vormi nii, et ääred jääksid keskkohast pisut kõrgemad.

  3. Pane ahju, kuid vähenda kuumust kohe saja kraadini. Küpseta 70 minutit. Lülita ahi välja, kuid lase põhjal suletud ukse taga järelküpseda umbes tunnike. Selleks ajaks on see ilusti kuivanud ja küps. Jahuta maha.

  4. Valmista täidis: vahusta koor tugevaks vahuks ja sega juurde kohupiim. Lisa täidis jahtunud põhjale vahetult enne serveerimist. Kata suvemarjadega ja nirista üle sulatatud šokolaadiga.

Mis see on?

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?