SUVEHOIDIS | Põnev rabarberi-virsikumoos
Ragne Värk, 12. juuni 2024
Rabarber ja virsik sobituvad omavahel suurepäraselt. Seepärast on hea mõte keeta need maitsvaks moosiks, millele lisab täiendavat küllust kaneel.
Valmistamise aeg
45 minutit
Kogus
2 portsjonit
- 500 g rabarbereid
- 400 g virsikuid
- 1 kaneelipulka
- 0,5 dl vett
- 200 g moosisuhkrut
Tõsta potti kooritud ja tükeldatud rabarberid. Poolita virsikud, eemalda kivi ja tükelda viljaliha. Tõsta virsikud samuti potti. Lisa kaneelipulk, vesi ja lase keema tõusta. Seejärel hauta madalal kuumusel pehmenemiseni. Vajadusel lisa vahepeal vett. Umbes 15 minutit enne keetmise lõppu lisa segades moosisuhkur ja lase hoidisel lõpuni valmida. Aseta kuum hoidis kohe ettevalmistatud (puhastatud) purkidesse. Sulge kaanega.
Kaua säilib: Tõsta hoidis kohe peale valmimist korralikult steriliseeritud purkidesse. Nii säilib see jahedas umbes pool aastat. Külmkapis veel kauem.