MAAILMA KÖÖK. MEHHIKO | Värskusest pakatav kurgisalat
Ragne Värk, 22. mai 2024
Suvehooaja tõeline hitt niisama söömiseks või lisandiks grillitud liha kõrvale. Proovi kindlasti.
Valmistamise aeg
20 minutit
Kogus
4 portsjonit
- 2 pikka kurki
- 0,5 punast sibulat
- 2 dl konservmaisi
Kaste:
- 75 g fetat
- 1 küüslauguküünt
- 2 sl hapukoort
- 2 sl majoneesi
- 1 laimi riivitud koort
- 0,5 tl Cayenne’i pipart
- 2 sl hakitud koriandrit
- soola, pipart
Murenda feta kaussi. Haki küüslauguküüs hästi peeneks ja sega kokku ülejäänud kastme komponentidega. Maitsesta soola-pipraga. Soovi korral täiusta mekki laimimahlaga.
Viiluta kurk (ära koori!). Kui meeldib, poolita kurgiviilud omakorda. Haki sibul hästi peeneks. Nõruta mais korralikult. Sega komponendid kokku. Lisa segades kaste ning tee veel lusikaga ettevaatlikult mõned tiirud. Maitsesta lõplikult ja serveeri.