MAAILMA KÖÖK. PRANTSUSMAA. Ahjupannkook kirssidega
Ragne Värk, 28. veebruar 2024
Pealtnäha suursugune dessert valmib tegelikult vähese vaeva ja vähem kui tunniga. Sobib hästi just neile, kes üleliia magusaid ampse ei armasta.
Valmistamise aeg
15 minutit + küpsemisaeg 25–35 minutit,
Kogus
5 portsjonit
- 1 sl võid
- 3 muna
- 1 dl (90 g) suhkrut
- 1 tl vanillisuhkrut
- 1 dl täispiima
- 1 dl rõõska koort (35%)
- 2 dl (120 g) nisujahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 0,25 tl soola
- 250 g külmutatud kirsse
Peale:
- 2 sl suhkrut
Lülita ahi kuumenema pöördõhurežiimil 175 kraadi juurde. Võta ahjuvorm (21 × 29 cm) ja tõsta sinna 1 sl võid. Pane ettevalmistuste ajaks ahju.
Aseta kõik komponendid (v.a kirsid) kaussi ja vispelda ühtlaseks. Tõsta vorm ahjust, laota sulavõile külmutatud kirsid ja vala peale tainas. Viimaseks kihiks raputa 2 sl suhkrut. Küpseta 175 kraadi juures 25–35 minutit. Serveeri ahjusoojalt.
Kõige parem ahjusoojalt.