MAAILMA KÖÖK. VIETNAM. Kana viie vürtsiga
Ragne Värk, 14. veebruar 2024
Kui kaunilt kuldpruun liha lauale jõuab, on kiidusõnad kindlustatud! Suvisel ajal kasuta küpsetamiseks grilli, jahedal hooajal ahjukuumust.
Valmistamise aeg
30 minutit + maitsestumisaeg 4 tundi
Kogus
4 portsjonit
- 3 küüslauguküünt
- 0,5 sibulat
- 2 sl hakitud ingverit
- 2 tl suhkrut
- 30 ml sojakastet
- 30 ml kalakastet
- 1,5 tl viievürtsisegu
- 0,25 tl musta pipart
- 1 kg kanakintsuliha
Haki küüslauk, sibul ja ingver hästi peeneks või püreesta kannmikseris. Tõsta suuremasse säilituskarpi, lisa suhkur, soja- ja kalakaste, viievürtsisegu ja pipar. Sega ühtlaseks ja aseta kana marinaadi. Raputa karpi, et kõik väärt kraamiga kenasti kokku saaks. Jäta külmkappi vähemalt neljaks tunniks.
Eemalda lihalt üleliigne marinaad ja pruunista kanatükke õlis mõlemalt poolt. Pane ahju ja küpseta 180 kraadi juures 15 minutit.
Maitsetest tulvil!