MAAILMA KÖÖK. AUSTRIA. Keiserlik Kaiserschmarrn
Keeruka nime taga peitub tõeline pärl – otse pannil tükkideks rebitavaid pontsakaid pannkooke serveeritakse imeliste lisanditega. Tõeline maius nädalavahetuse hommikuteks.
- 100 g rosinaid
- immutamiseks rummi või konjakit
- 4 muna
- näpuotsatäis soola
- 90 g suhkrut
- 1 tl vanilliekstrakti
- 200 ml piima
- 175 g nisujahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 50 g võid
- 2 sl õli
- 350 g kirsikompotti (kirsside ja mahla kogus koos)
- 3 sl suhkrut
- 2 sl külma vett
- 1 tl maisitärklist
- kondenspiima
- vanillipudingut
- marju
- tuhksuhkrut
Esmalt pane rosinad rummi sisse likku umbes paariks tunniks, võimalusel eelmisel päeval.
Kuumuta kirsikompotti keemiseni. Lisa suhkur ja lusikaga tiire tehes lase sel sulada. Pane kokku vesi ja tärklis ning nirista kirsikompoti hulka, sega pidevalt. Kuumuta paksenemiseni. Tõsta pliidilt ja lase jahtuda.
Eralda munakollased munavalgetest. Löö munavalged koos soolaga tugevalt vahtu (see ei tohi välja kukkuda, kui tõstad poti tagurpidi). Munakollased vahusta suhkruga heledaks vahuks. Sega jahu küpsetuspulbriga ja lisa koos piimaga munakollastele. Jälgi, et tainas saaks ühtlane ja mikserda vajadusel, et sinna ei jääks klimpe. Viimasena sega lusikaga ettevaatlikult juurde munavalgevaht ja moodusta ühtlane kohev tainas. Nõruta rosinad üleliigsest rummist ja sega kergelt juurde. Järelejäänud rummivedelikku ära enam lis
Sulata pannil või ja õli. Vala tainas sinna. Kuumuta keskmisel kuumusel. Lükka vahepeal kergelt hüübinud koogiääri panni keskele, et see ühtlasemalt küpseks. Lase kaane all valmida mõned minutid. Kui kook on ühelt poolt kuldne, tee see pannilabida abil neljaks ja küpseta teiselt poolt. Murra pannil suupärasteks tükkideks ja tõsta alusele. Laota vahele vanillipudingut, lisa kõige peale kirsikompotti ja nirista üle kondenspiimaga. Lõpuks puista üle marjadega ja raputa kaunistuseks tuhksuhkrut. Serveeri.
Koogi asemel!