1,2,3 JA VALMIS! Šokolaadiääre ja toorjuustu-martsipanitäidisega küpsised
Ragne Värk, 24. jaanuar 2024
Šokolaadi sisse kastetud küpsised leevendavad pisut nostalgiat ja rõõmustavad igas vanuses maiasmokki.
Valmistamise aeg
30 min
Kogus
12 portsjonit
- 450 g muretainast
- 75 g martsipani
- 150 g toasooja toorjuustu
- 100 g toasooja võid
- 2 tl apelsini riivitud koort
- 100 g šokolaadi
- 50 g hakitud pähkleid
Rulli tainas jahusel pinnal õhukeseks ja vormi ringid läbimõõduga 6,5 cm. Küpseta 180 kraadi juures umbes 10 minutit. Jahuta täielikult maha.
Sega tükeldatud martsipan toorjuustuga. Lase 10 minutit seista, et martsipan sulama hakkaks. Sega juurde või ja apelsinikoor. Määri segu pooltele küpsistele, tõsta peale teine küpsisepool ja suru kergelt peale. Sulata šokolaad vesivannil ja kasta küpsised üht otsapidi sisse. Raputa kohe peale pähklipuru. Lase jahtuda ja maiusta.
Säilita külmkapis!