MAAILMA KÖÖK. KREEKA. Pirukas mee ja ricotta’ga
Ragne Värk, 17. jaanuar 2024
Kreeka on köögigurmaanidele kinkinud lõpmatus koguses vapustavaid maitseid. Erandiks pole ka see täidlane ja tummine, pisut isegi juustukooki meenutav küpsetis.
Valmistamise aeg
20 minutit + küpsemisaeg 45 minutit
Kogus
10 portsjonit
Põhi:
- 4,5 dl nisujahu
- 0,5 tl soola
- 1 sl suhkrut
- 75 g võid
- 1 dl vett
- 1 tl õunaäädikat
Täidis:
- 150 g mett
- 3 muna
- 1 sl maisitärklist
- 0,5 tl soola
- 1 tl vanillisuhkrut
- 1,5 tl kaneeli
- 600 g ricotta’t
- 1 sl sidrunimahla
Sega kuivained. Pane hulka või ja näpi purutaoliseks. Lisa vee- ja äädikasegu. Sõtku kätega ühtlaseks tainaks. Suru küpsetuspaberiga kaetud koogivormi (Ø 22–23 cm) põhja ja äärtele ning tõsta külmkappi täidise valmimiseni.
Tee munadele ja meele lusikaga peale korralikud tiirud. Sega omavahel kuivained ja lisa koos ricotta’ga munasegule. Sidrunimahl jäta viimaseks. Tõsta täidis koogipõhjale ja küpseta 180 kraadi juures 45 minutit.
Lase koogil toatemperatuuril jahtuda.
Meesõpradele!