MAAILMA KÖÖK | HIINA | Põnev bao tekitab uudishimu
Kui soovid lähedasi üllatada põneva tänavatoiduga, on kohev, pehme, täidisest punnis ja kergelt magus aurutatud kukkel imeline valik.
Bao rebitud sealiha ja trühvlimajoneesiga
- 325 g nisujahu
- 100 g maisitärklist
- 2 sl suhkrut
- 0,5 tl soola
- 1 tl kuivpärmi
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 2 dl sooja vett (umbes 38kraadist)
- 60 g sulavõid (sulatatuna)
- 2 sl õli määrimiseks
Sega kuivained omavahel. Lisa vesi ja või ning sega tainaks. Sõtku kätega, kuni see on pehme ja ühtlane. Vajadusel lisa pisut vett, et tainas oleks lihtsalt töödeldav.
Kergita soojas, kuni see on kahekordistunud. Kerkinud tainas sõtku korralikult läbi ja rulli jahusel pinnal kuni 1 cm paksuseks. Lõika ümmarguse vormiga (Ø 8 cm) välja tainakettad. Kasuta ära kogu tainas. Määri kergelt õliga, et kuklitasku haakumist vältida.
Voldi ringid poolkuukujuliseks nii, et õline pool jääb sisse. Tõsta need küpsetuspaberist lõigatud ruudukestele. Rulli tainarulliga kergelt üle, kuid mitte üle avatud poole. Lase soojas kerkida veel umbes 30 minutit.
Tõsta bambusauruti veega täidetud potile ja kuumuta vesi keemiseni. Täida veega ⅔ potist, vesi ei tohi ulatuda aurutini. Tõsta kuklid koos küpsetuspaberiga aurutisse ja hoia neid kaane all 10–12 minutit ehk seni, kuni need on õhulised ja küpsed.
Vesi peab küpsemise ajal kogu aeg aurama. Serveeri sooje kukleid koos täidisega ja söö kohe.
- 75 g majoneesi
- 2 sl Kreeka jogurtit
- 0,5 tl trühvliõli
- 0,5 marineeritud kurki
- soola, pipart, suhkrut
- rebitud sealiha (umbes 50 g iga bao vahele)
- värsket kurki
Sega kokku majonees, jogurt, trühvliõli, peeneks hakitud marineeritud kurk ja maitsesta. Pane valminud kastet aurutatud bao vahele. Ribasta värske kurk lõikuriga või viiluta ja tõsta sobiv kogus kuklisse.
- seesamiseemneid
- palsamikreemi
- 2 sl teriyaki kastet
- 2 sl mahedat sojakastet
- 2 tl mett
- 1 tl sidrunist pressitud mahla
Sega omavahel kastmeained ja pisut rebitud liha. Lisa samuti kukli vahele. Nirista peale palsamikreemi ja raputa üle seesamiseemnetega.