1,2,3 JA VALMIS! Pitsapirukad
Liisi Laanemäe, 8. november 2023
Kuldpruunid pitsapirukad kutsuvad igas sööjas esile tunde, nagu oleks äsja välja astunud parimast pagarikojast.
Valmistamise aeg
25 min + 15 min taina sulamiseks
Kogus
8 portsjonit
- 400 g külmutatud pärmi-lehttainast
- 8 sl ketšupit
- 100 g sink
- 100 g riivjuustu
- 4 kirsstomatit
- kuivatatud ürte või ürdisegu (nt tüümian, basiilik, majoraan)
- musta pipart
- määrimiseks muna
Tõsta külmutatud tainas toatemperatuurile sulama. Lõika tainas u 10 × 10 cm ruutudeks ja aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri igale ruudule ketšupit, puista üle riivjuustu ja singitükikestega. Poolita kirsstomatid, aseta pirukatele. Raputa peale veidi kuivatatud ürte ja musta pipart. Määri tainaservad lahtiklopitud munaga. Küpseta 200kraadises ahjus 15 minutit, kuni pirukad on servadest kuldsed.