50 PAARI AASTAS! Eesti Rahvusballeti esitantsija Anna Roberta nõelub ise oma balletikingi: „Tahan ise teha, et saaksin süüdistada vaid ennast, kui kingadega midagi juhtub.“

Helina Piip, 25. oktoober 2023

Anna Roberta kohta on öeldud: „Ta on üks neid baleriine, kes puudutab publiku hinge ja südant ning temasarnaseid sünnib Eestis kord kümne aasta jooksul.“ Sellest sügisest on Anna Eesti Rahvusballeti esitantsija.

Anna Roberta (24) mäletab hästi seda septembriõhtut, kui just oli lõppenud „Korsaari“ etendus, rahvas aplodeeris saalis, ent järsku algas laval sosin. Rahvusballeti kunstiline juht Linnar Looris tuli lavale ja Anna mõtles: „Issand, kelle kord nüüd on. Vaatasin oma partnerile Jevgeni Gribile otsa ja tema juba teadis ...“ Kunstiline juht kuulutas välja, et just Anna Robertast saab järgmine esisolist. „Uskumatu, täielik šokk! Mulle endale jõudis see kohale paar päeva hiljem, alles siis keesid emotsioonid üle, nutsin ja olin õnnelik. Aga tol hetkel laval olin tohutult tänulik,“ meenutab Anna, kellega koos on nüüd rahvusballetil viis esitantsijat – ka Ami Morita, Alena Shkatula, Jevgeni Grib ja Sergei Upkin.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?