MAAILMA KÖÖK | KOREA. Mayaki munad
Lihtsuses peitub võlu! Imetabaste marineeritud munade valmistamiseks ei lähe tarvis erilisi koostisaineid, kuid lauale jõuab vaat et gurmeeroog.
- 6 muna
- 1 tl soola
- 1 sl söögiäädikat (30%)
- 2 küüslauguküünt
- 1 sl tšillit
- 3 sl hakitud sibulavarsi
- 1 tl seesamiseemneid
- 1 dl heledat sojakastet
- 1 sl seesamiõli
- 0,5 dl vett
- 2 sl mett
Hoia mune enne tulele panemist umbes pool tundi toatemperatuuril. Keeda valmis soolaga maitsestatud vees. Aeg oleneb sellest, millise tekstuuriga munakollast soovid ja seetõttu võib keetmisele kuluda 5–10 minutit. Ehmata mune külmas vees ja koori ettevaatlikult
Valmista marinaad. Haki küüslauk hästi peeneks. Tükelda tšilli ja sibulavarred. Rösti seesamiseemneid kuival kuumal pannil. Sega marinaadiained kokku. Otsi välja paraja suurusega kauss või säilituskarp. See ei tohi olla liiga väike ega liiga suur. Munad peavad sinna täpselt ära mahtuma. Vala marinaad kaussi või karpi ja tõsta munad sisse. Sulge kaanega ja lase 2 tundi, kuid veel parem üle öö külmkapis maitsestuda. Vahepeal pööra neid kindlasti, et kõik munapooled saaks marinaadiga kenasti kokk
Lihtne ja kerge!