Eriline lillkapsa-brownie: maitseb hästi nii soojalt kui jahtunult
Lillkapsast valmistatud brownie võib esmapilgul tekitada võõristust, kuid seda ei maksa peljata. Eriti tummine ja hõrk soolane pirukas maitseb hästi nii soojalt kui ka jahtunult.
- 250 g lillkapsast
- 1 väiksem sibul
- 2,5 dl nisujahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 0,5 tl soola
- 2 dl piima
- 2 muna
- 3 sl hakitud tilli
- 100 g fetajuustu
- 125 g mozzarella’t
- 50 g juustu
- 25 g juustu
Lõika lillkapsast väikesed õisikud ja keeda soolaga maitsestatud vees valmis (jälgi, et õisikud ei jääks krõmpsuks ega keeks liialt pehmeks).
Aseta nõrutatud õisikud majapidamispaberile. Oluline on, et need korralikult ära kuivaks.
Haki sibul ja prae õlis klaasjaks.
Sega kokku jahu, küpsetuspulber ja sool. Lisa piim ja munad ning sega ühtlaseks.
Tainas ei tohiks olla liiga vedel ega üleliia paks, vaid peaks kergelt lusika pealt voolama.
Sega tainasse lillkapsaõisikud, praetud sibul ja till.
Valmista ette juustud: murenda feta käte vahel tükkideks, murra mozzarella lahti ja riivi juust. Tõsta juustud tainasse, sega kergelt.
Vooderda kandiline vorm küpsetuspaberiga. Paksema piruka jaoks (nagu pildil) kasuta väiksemat vormi mõõtudega 17 × 23 cm. Õhema jaoks võta veidi suurem.
Raputa peale riivjuust ja küpseta 175 kraadi juures 40–50 minutit. Lase ahjus avatud uksega veel u 15 minutit järelküpseda.
Võid tainasse lisada ka riivitud porgandit.