SAMM-SAMMULT | Suvine tomatigalett
Prantsusmaalt pärit klassikalisi pirukalaadseid küpsetisi valmistatakse nii magusa kui ka soolase täidisega. Päikeselisest hooajast innustudes langes meie valik värsketele tomatitele.
- 4 dl nisujahu
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 0,25 tl soola
- 1 tl suhkrut
- 50 g võid
- 175 g hapukoort
- 1 sibulat
- 75 g sulatatud juustu
- 500 g tomateid
- 50 g parmesani
- värsket basiilikut
- soola, pipart
Võimalusel kasuta piruka valmistamisel eri värvi tomateid!
- lahtiklopitud muna
Sega kuivained. Lisa või ja hapukoor ning hakka tainast kokku sõtkuma.
Lase kätel käia seni, kuni saad ühtlase pehme tainapalli. Tõsta see külmkappi umbes 15 minutiks.
Viiluta tomatid. Ära tee üleliia pakse viile, sest muidu ei pruugi need korralikult läbi küpseda.
Koori ja haki sibul. Prae õlis klaasjaks.
Rulli tainas jahusel pinnal ümmarguseks suuremaks ringiks.
Määri peale sulatatud juust, jäta ääred katmata (need tõsta hiljem pirukale).
Tõsta sulatatud juustule praetud sibul, tomativiilud ja parmesan. Lisa maitseks soola-pipart.
Tõsta katmata ääred pirukale.
Klopi muna kausis lahti ja määri tainaääred kokku. Küpseta pirukat 180 kraadi juures 35–40 minutit. Lase pisut jahtuda, enne serveerimist laota peale basiilikulehti.