SAMM-SAMMULT | Suvine tomatigalett

Ragne Värk, 5. juuli 2023

Prantsusmaalt pärit klassikalisi pirukalaadseid küpsetisi valmistatakse nii magusa kui ka soolase täidisega. Päikeselisest hooajast innustudes langes meie valik värsketele tomatitele.

Valmistamise aeg
35 min + küpsemisaeg
Kogus
4 portsjonit
Põhi:
  1. 4 dl nisujahu
  2. 2 tl küpsetuspulbrit
  3. 0,25 tl soola
  4. 1 tl suhkrut
  5. 50 g võid
  6. 175 g hapukoort
Täidis:
  1. 1 sibulat
  2. 75 g sulatatud juustu
  3. 500 g tomateid
  4. 50 g parmesani
  5. värsket basiilikut
  6. soola, pipart
  1. Võimalusel kasuta piruka valmistamisel eri värvi tomateid!

Pealt määrimiseks:
  1. lahtiklopitud muna
  1. Sega kuivained. Lisa või ja hapukoor ning hakka tainast kokku sõtkuma.

  2. Lase kätel käia seni, kuni saad ühtlase pehme tainapalli. Tõsta see külmkappi umbes 15 minutiks.

  3. Viiluta tomatid. Ära tee üleliia pakse viile, sest muidu ei pruugi need korralikult läbi küpseda.

  4. Koori ja haki sibul. Prae õlis klaasjaks.

  5. Rulli tainas jahusel pinnal ümmarguseks suuremaks ringiks.

  6. Määri peale sulatatud juust, jäta ääred katmata (need tõsta hiljem pirukale).

  7. Tõsta sulatatud juustule praetud sibul, tomativiilud ja parmesan. Lisa maitseks soola-pipart.

  8. Tõsta katmata ääred pirukale.

  9. Klopi muna kausis lahti ja määri tainaääred kokku. Küpseta pirukat 180 kraadi juures 35–40 minutit. Lase pisut jahtuda, enne serveerimist laota peale basiilikulehti.

1. Sega kuivained. Lisa või ja hapukoor ning hakka tainast kokku sõtkuma.

(Ragne Värk)
Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?