SAMM-SAMMULT | Uhkeldav marjakook
Kui korra proovid, tahad teist lõiku kindlasti veel. Kreemjale maiusele annavad üllatusliku tekstuuri halvaa, küpsised ja hapukad murelid.
- 200 g klassikalisi küpsiseid
- 50 g võid
- 50 g hapukoort
Maius valmib kiiremini, kui tõstad selle kaheks tunniks sügavkülma.
- 150 g valget šokolaadi
- 100 g piimašokolaadi
- 600 g toasooja toorjuustu
- 150 g hapukoort
- 75 g halvaad
- 75 g klassikalisi küpsiseid
- 150 g mureleid
1. Peenesta küpsised. Sulata või ja lisa koos hapukoorega küpsisepurule. Sega ühtlaseks.
2. Suru mass küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (Ø 20–21 cm) põhjale.
3. Sulata šokolaadid eraldi kaussides veevannidel.
4. Hõõru toorjuust kausis lahti. Lisa hapukoor ja sega ühtlaseks.
5. Jaga toorjuustusegu võrdselt kahte kaussi. Ühte vala valge ja teise piimašokolaad. Sega korralikult.
6. Tükelda halvaa ja küpsised. Eemalda murelitelt kivid ja lõika kolmeks-neljaks.
7. Lisa valge šokolaadiga rikastatud toorjuustusegusse halvaa, küpsised ja murelid. Sega kergelt.
8. Tõsta lisanditega toorjuustusegu koogivormi.
9. Tõsta vormi ka piimašokolaadiga toorjuustusegu. Sega kergelt kahvliga läbi, et kaks kihti pisut ühineks. Silu pealt tasaseks ja tõsta külmkappi vähemalt kuueks tunniks. Kaunista nii, kuidas just sulle meeldib.