SAMM-SAMMULT | Torti saab teha ka … sušist!
Pidulik ja omanäoline sušitort passib iseäranis hästi just suvehooaja pidulike sündmuste tähistamiseks, kuid on tõeline pärl ka igal grillipeol.
- 4,5 dl suširiisi
- 3 dl vett
- 1 tl soola
- 1 sl suhkrut
- 45 sl riisiäädikat
- 350 g lõhefileed
- 1 sl teriyaki-kastet
- 1 sl sojakastet
- 1 tl mett
- 4 sl majoneesi
- 150 g kurki
- 3 sl sulatatud juustu
- 1 norileht
- soola, pipart
Lisa täidisesse ka marineeritud ingverit!
1. Loputa riis voolava vee all korralikult. Pane potti, lisa vesi ja sool ning lase seista 30 minutit.
2. Aja keema ja kuumuta keskmisel kuumusel 15–20 minutit või seni, kuni vedelik on imendunud ja riis pehme. Kata rätikuga ja lase seista 12 minutit. Seejärel tõsta ahjuvormi jahtuma.
3. Kuumuta suhkur ja riisiäädikas. Kui suhkur on sulanud, sega see riisi sisse.
4. Lõika lõhefilee õhukesteks viiludeks. Sega kokku teriyaki-kaste, soja, mesi ja maitsesta soola-pipraga. Vala segu kalale ja lase maitsestuda vähemalt 15 minutit.
5. Vooderda lahtikäiv koogivorm (Ø 20–21 cm) küpsetuspaberiga. Jaga riis silma järgi kolmeks ja tõsta esimene kiht vormi. Suru riisile peale, et see omavahel kokku jääks.
6. Määri riisile 2 sl majoneesi ja laota peale pool lõhefileedest.
7. Tükelda koorimata kurk ja tõsta vormi. Seejärel korda sama tegevust, aseta veel kord kihiti riis, majonees, lõhe, kurk, riis.
8. Kõige viimaseks kihiks määri sulatatud juust.
9. Tõsta peale norileht ja suru tordile, et see kinnituks. Üleliigsed servad lõika ära nii, et norileht ilusti torti kataks. Tõsta külmkappi vähemalt 45 minutiks.