SAMM-SAMMULT: indiapärane kanahautis
Selles roas on kõike – kuhjaga rikkalikke maitseid, mõnusat vürtsikust ja soojendavat olemust. Selle toidu saad mugavalt valmis teha ka juba eelmisel päeval, sest seistes maitsed ainult tugevnevad.
- 500 g kanakintsuliha
- 1 sl vürtsköömneid
- 1 tl Cayenne’i pipart
- 1 sl kuivatatud koriandrit
- 100 g Kreeka jogurtit
- 1 sibul
- 6 küüslauguküünt
- 2 sl ingverit
- 2 sl võid
- 200 g tomatipastat
- 250 ml kreemjat kookospiima
- 1 dl vett
- soola, pipart
- suur peotäis värsket koriandrit
- keedetud riisi (serveerimiseks)
Lõika kanakintsuliha väiksemateks tükkideks.
Sega omavahel retseptis olevad vürtsid. Lisa sekka 0,5 tl soola ja sama palju musta pipart.
Tõsta kana kaussi, lisa pool kokku segatud vürtsidest ning Kreeka jogurt. Sega kõik ilusti läbi. Lase kanal vähemalt 10 minutit selles maitsestuda.
Kuumuta pannil pisut õli ja prae kanatükid mõlemalt poolt läbi (ära läbi küpseta, kuna hiljem hauduvad need veel ka kastmes). Et panni mitte üle koormata, küpseta kana pannil kahes osas. Tõsta küpsenud kana koos kogu pannil olevaga taldrikule.
Haki sibul, küüslauguküüned ja ingver väikesteks tükkideks. Prae sibulatükid klaasjaks.
Seejärel lisa pannile ka küüslauguküüned, ingver ja ülejäänud vürtsisegu. Kuumuta kõik korralikult läbi. Lisa vahepeal pannile ka või.
Kui ingver ja küüslauk on pehmed, vala pannile tomatipasta, kookospiim ja vesi. Sega läbi.
Kuumuta pannil olevat segu mõni minut.
Lisa kana (kogu taldrikule tekkinud lihamahladega) ja küpseta rooga kaane all madalal kuumusel u 5 minutit. Maitsesta lõplikult ja serveeri värske koriandri ning riisiga!
Riisi asemel võid kasutada ka bulgurit või kuskussi!