KRAANID LAHTI! Kuidas koguda vahtra- ja kasemahla ja kuidas seda säilitada?

Anu Viita-Neuhaus, 23. märts 2022

Vaher „jookseb“ juba tublisti, sinilillede õitsemise aegu saab ka kasel „kraanid lahti keerata“. Korjuse-Vanapere talu perenaine Angelika Asper jagab nõuandeid, kuidas väärt terviseturgutajaid – kase- ja vahtramahla koguda, säilitada ning mida sellest valmistada.

Eestis kogutud kase- ja vahtramahla on aastaid joodud ka laias maailmas. Seda tänu Padise kandi Korjuse-Vanapere talu pererahvale. „Algas kõik sellest, et meid leidis koostööpartner Itaaliast, kes kasemahlast huvitatud oli,“ räägib Angelika Asper. See oli 23 aastat tagasi. Seitsme aasta eest hakati tegelema vahtramahla kogumise ja müügiga. Iidsest paigast kogutud mahl rändas toidulisandina Lääne-Euroopa rohupoodidesse. Nii väärt on see kraam.

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?