SOODNE JA TOITEV | Peedi-tatrasalat, panniroog tatraga ja kodune broilerikoivahautis tatraga

Ragne Värk, 14. oktoober 2020

Tatar on imeline tooraine – seda saab edukalt kasutada mitmesugustes soolastes roogades, see ei sisalda ka gluteeni. Tatras on ohtralt rauda, see mõjub ergutavalt ja suurendab vastupidavusvõimet. Seepärast on kindlasti hea mõte see toiduaine oma menüüsse lisada.

Peedi-tatrasalat

Mitmele: kolmele
Aeg: 30 minutit

  • 125 g tatart
  • soola
  • 150 g toorest peeti (koorimata kogus)
  • 2 tl röstsibulat
  • 175 g suitsukanaliha
  • suur peotäis rohelist salatit (sobib hästi nii tavaline jääsalat kui ka erinevad salatilehed)
  • 175 g salatijuustukuubikuid
  • oliiviõli (peale piserdamiseks)

Keeda tatar soolaga maitsestatud vees valmis, nõruta. Koori peet ja riivi jämeda riivipoolega. Kuumuta pannil pisut õli ja küpseta peeti pannil mõni minut, lisades vahepeal juurde ka röstsibul. Sega omavahel tatar ja peet ning hakitud suitsukana. Kõige viimasena sega juurde hakitud (jää)salatilehed. Aseta salat kaussidesse ja laota peale juustukuubikud. Kõige viimasena piserda salat üle oliiviõliga.

Panniroog tatraga

Mitmele: kolmele
Valmistamise aeg: kuni 25 minutit

  • 125 g tatart
  • 3 toorvorsti
  • 2 muna
  • 1 dl piima
  • 1 sl võid
  • 75 g meelepärast juustu (või erinevaid juuste)
  • oliiviõli (serveerimiseks)
  • soola
  • pipart

Keeda tatar soolaga maitsestatud vees valmis, nõruta. Lõika toorvorstid viiludeks ja prae. Klopi munad piimaga segamini, maitsesta soola ja pipraga. Vala munasegu toorvorstidele, lisa ka või. Sega seni, kuni muna on hüübinud. Lisa tatar, seejärel juust. Piserda peale oliiviõli ja serveeri meelepäraselt.

Kodune broilerikoivahautis tatraga

Mitmele: neljale
Valmistamisaeg: 1 tund

  • 4 broilerikoiba
  • 1 tl jahvatatud paprikapulbrit
  • 1 sibul
  • 1 l (kana)puljongit
  • 1 tl mett
  • 1 tšillikaun
  • 150 g toortatart
  • soola, pipart

Maitsesta kanakoivad soola, pipra ja paprikapulbriga. Kuumuta paksu põhjaga potis/pannil õli ning pruunista kanakoivad selles esmalt, nahapool all, seejärel ka teiselt poolt.

Kui koivad ümber keerad, lisa ka sibulaviilud. Tõsta kogu pannil olev segu ahjuvormi. Lisa ülejäänud ained ja küpseta kaane all 180 kraadi juures 50 minutit.

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?