ÕL VIDEO | Kolm venda ja trummar ehk Trio Comodo: „Loodame, et neil, kelle pulmas me laulmas käime, jäävad abielud püsima.“

Katrin Helend-Aaviku, Video: Stanislav Moškov, 2. märts 2019

„Alustame tihti oma esinemist sellega, et ütleme: Trio Comodos mängivad kolm venda, aga nagu näete, on meid laval neli. Arvake ära, kes meist ei ole vend!“ räägib veljedest vanim, Hendrik Soon lõbusalt. Nalja saab, sest pea iga kord arvatakse valesti. Nutikas äraarvamismäng loob aga publikus hea meeleolu ja annab pillimeeste kohta kinnitust – bänd, mille nimeks võiks vabalt olla ka „Kolm venda ja trummar“ on koos mängitud aastate jooksul nii kokku kasvanud, nagu oleks nad üks perekond. Ja mõnes mõttes ju ongi.

Kui pisut meelevaldselt ainult perepildi järgi paralleele tõmmata, on Trio Comodo justkui kuuest õest koosneva ansambli Ilves Sistersi mehisem variant. Väikseks ühenduslüliks on ka see, et nii õed Ilvesed kui ka vennad Sooned on pärit muusikute perest ja saanud muusikalise hariduse. See, et vendade bändil on siiani imekombel õnnestunud suuremast tähelepanust kõrvale hoida, ei tähenda, et neid ei tuntaks. Lastena teati neid Oleviste kirikus muusikaõpetajast emaga koos esinedes kui Varje Soone pereansamblit. Hiljem tegid vennad ansambli nimega Sol. 

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?