Juust tahab hingamisruumi

Kristi Kool, 6. detsember 2017

Täiuslikult peolaualt ei puudu kunagi ka juust. Kuidas aga kindlustada, et hinnaline piimatoode enne kapis hallitama ei läheks, ja kas see tuleb siis ära visata? Jagame nõuandeid juustu säilitamiseks.

Kaupluseketi Juustukuningad omanik Erwin Wassenaar väidab, et Gouda ja Cheddari tüüpi kõvad juustud tegelikult külmkappi ei vajagi. «Hea säilitamistemperatuur on 14 plusskraadi ümber,» kinnitab ta. Ka veidi soojem ruum ei tee kõvajuustule midagi halba, lihtsalt juust kuivab veidi kiiremini. Seega hoia kõvajuustu sahvris või mujal veidi jahedamas. Kui juustu aga siiski külmikusse paned, vali selleks kapi kõige soojem koht.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?