SUVEHOIDIS. Aprikoosimoos killukese amaretto’ga
Nii siidine, pehme ja viib keele alla! Mõnusalt päikeseline suvemaitse saabubki aprikoosimoosiga!
- 500 g aprikoose
- 1 apelsinist pressitud mahla
- 200 g pruuni suhkrut
- 2 sl amaretto’t
Poolita aprikoosid ja eemalda kivid. Pane aprikoosid potti, lisa apelsinimahl ja lase keema tõusta. Seejärel hauta keskmisel kuumusel, kuni segu ühtlustub. Nüüd lisa suhkur ja sega segunemiseni (vajadusel lisa suhkrut, et saaksid meelepärase magususe). Tõsta valminud keedis tulelt, lisa segades amaretto ning tõsta kuumalt kohe purki ning sulge kaanega.
Kaua säilib: Korralikult steriliseeritud purkides säilib umbes pool aastat. Säilimisaega saad pikendada, kui hoiad moosi külmkapis. Juba avatud keedis tarbi ära nädala jooksul.
Kasutamine: Passib ideaalselt hommikustele röstsaiadele, juustuvaagnale, kuid ka kookide sisse. Proovi kindlasti purukoogi täidises.
Soovitus: Lisa amaretto kindlasti alles vahetult enne purki panemist. Nii säilib likööri õrn mandlimaitse paremini ega kao keetes ära.