MAAILMA KÖÖK. IIRIMAA. Lihtne kartulipannkook

Ragne Värk, 9. juuli 2025

Mõnusalt tummised, pealt krõbedad ja seest pehmed! Kosuta end nendega hommikul, lõunal või õhtul – ära ei tüdine sa niipea.

Valmistamise aeg
35 minutit
Kogus
20 portsjonit
  1. 500 g kartuleid
  2. 400 g riivitud kartulit (jäta tooreks)
  3. 200 g nisujahu
  4. 1 tl soola + kartulite keetmiseks
  5. 1 tl soodat
  6. 300 ml piima või keefiri või hapupiima
  7. praadimiseks võid ja õli
Serveerimiseks:
  1. hapukoort ja ürte
  1. Koori esmalt kartulid. Keeda neist 100 g pehmeks soolaga maitsestatud vees. Kurna ja tambi pudrunuiaga püreeks. Lase jahtuda. Nüüd riivi toored kartulid jämeda poolega. Nõruta üleliigne vedelik korralikult välja. Sega püree ja toores riivkartul omavahel.

  2. Pane kokku kuivained ja lisa koos piima või keefiri või hapupiimaga kartulisegusse. Tõsta õli ja võiga kaetud pannile pisikesed kuhjakesed ja küpseta mõlemalt poolt valmis.

  3. Munata!

Mis see on?

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?