1, 2, 3 JA VALMIS! Tomati-burrata-salat
Ragne Värk, 28. mai 2025
Vähese vaevaga valmiv suupiste muudab tavalise lamesaia või ciabatta hoobilt hõrgutavaks eelroaks.
Valmistamise aeg
10 min + küpsemisaeg
Kogus
4 portsjonit
- 500 g kirsstomateid
- 2 küüslauguküünt
- 250 g burrata’t
- 2–3 sl oliiviõli
- soola, pipart, pruuni suhkrut
- basiilikulehti
Laota tomatid ahjuvormi, suuremad poolita. Lisa poolitatud küüslauguküüned. Nirista vormi oliiviõli ja maitsesta soola, pipra ja veidikese suhkruga. Küpseta 200 kraadi juures 25–35 minutit. Tõsta ahjust, aseta peale burrata ning lõika juust noaga pealt katki. Nirista üle oliiviõliga, raputa maitseks soola-pipart ja kaunista basiilikulehtedega.
NB! Kuna ahjus küpsetatud kirsstomatid saavad külge niivõrd palju maitseid, sobivad need väga hästi ka pasta sisse segamiseks.
Kasuta kindlasti kirsstomateid! Soovi korral eri värvi