MAAILMA KÖÖK. KÜPROS. Pitad grillitud liha ja kurgikastmega

Ragne Värk, 28. mai 2025

Igatsust kuuma rannaliiva ja erksiniste Vahemere lainete järele aitab leevendada just see roog. Võtad ühe, siis teise ampsu ja juba näedki end vaimusilmas kohvreid pakkimas.

Valmistamise aeg
30 min
Kogus
4 portsjonit
  1. 4 paksemat pitat või saiataskut
  2. 1 väikest punast sibulat
  3. 2 tomatit
  4. 150 g kurki
  5. soovi korral friikartuleid
Liha:
  1. 600 g sealiha
  2. 2 sl oliiviõli
  3. 1 sidrunit
  4. 3 küüslauguküünt
  5. 1 tl hakitud tüümiani
  6. soola, pipart
Kurgikaste:
  1. 100 g värsket kurki
  2. 4 sl hakitud värsket tilli
  3. 100 g hapukoort
  4. 50 g majoneesi
  5. soola, pipart, suhkrut
  1. Lõika liha väikesteks tükkideks – siis on neid mugav grillvarda otsa ajada. Sega kausis oliiviõli, riivitud sidrunikoor, poolest sidrunist pressitud mahl, hakitud küüslauguküüned ja tüümian. Lase lihal maitsestuda vähemalt kaks tundi kuni üle öö. Vahetult enne grillimist maitsesta liha soola-pipraga. Lüki lihatükid varda otsa ja küpseta grillil valmis.

  2. Kastmeks tükelda kurk ja sega kokku ülejäänud koostisosadega. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga.

  3. Kuumuta pitad grillil läbi. Tõsta leibadele kaste, tomativiilud, ribadeks lõigatud kurk. Lisa liha ja pane veel peale pisut kastet ning soovi korral ka friikartuleid.

  4. Suvine!

Mis see on?

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?